Estrella Acosta

Welkom!          

Estrella_Acosta

Click for English:  English E-mail Nederlands  Contact via e-mail  


MUJERES DE LUNA - Women in Cuban Music

Een muzikaal programma rond de grote vrouwelijke componisten van Cuba

Zangeres Estrella Acosta, geboren op Cuba, ging op zoek in de rijke en mooie muziekgeschiedenis van Cuba. Ze ontdekte nieuwe, leuke en originele stukken, door vrouwen gecomponeerd. Estrella presenteert die songs op haar tour door Nederland, het land waar zij al jarenlang woont en werkt, in een nieuwe en actuele instrumentatie en in fantasierijke arrangementen. In Mujeres de Luna geven Estrella Acosta en haar top latin jazz-groep, versterkt door het Pavadita Strijkkwartet, het publiek een unieke kijk op deze talentvolle vrouwen van Cuba mee.

Vrouwelijke Cubaanse muziekgeschiedenis als inspiratie

"Vrouwen speelden in de Cubaanse muziek altijd een belangrijke rol, maar buiten Cuba wordt hun bijdrage als componist en singer-songwriter tot nu toe vaak onderbelicht" zegt Estrella Acosta. Door de jaren heen hebben zij essentiële en kwalitatief hoogstaande bijdragen geleverd aan deze rijke historie.
Tijdens het concert Mujeres de Luna zien we waar hun muziek uit voortkomt en hoe de componistes een eigen stijl en carričre ontwikkelden. Estrella: "Graag wil ik met deze hommage alle vrouwen aanmoedigen om ook hun eigen weg te volgen en hun idealen te realiseren."

Over Estrella Acosta

Estrella Acosta is al jaren pleitbezorger van de Cubaanse muziek in Nederland. Geboren in Havana leerde zij de authentieke muziek van kinds af aan kennen bij haar familie in de provincie Matanzas. Na haar studie anthropologie in Austin, Texas, volgde zij haar muzikale dromen op een reis die haar via Mexico City, Rio de Janeiro en New York uiteindelijk naar Amsterdam bracht, sinds eind jaren tachtig de thuisbasis voor haar verdere muzikale reizen in Europa en Amerika.

Lees het interview dat Estrella had met Gilles de Sitter van Jazz International Rotterdam en lees ook het nieuwe interview in MixedWorldMusic


Mujeres de Luna - Women in Cuban Music

Estrella Acosta (zang), Marc Bischoff (piano, muzikale leiding), Efraim Trujillo (sax/fluit), Samuel Ruiz (bas), Enrique Firpi (drums), Pavadita Strijkkwartet: Claudia Valenzuela (viool), Sophie de Rijk (viool), Maria Sofia Espiga (altviool), Eva van de Poll (cello)

Op het programma staat werk van Maria Cervantes (1885-1981), Maria Teresa Vera (1895-1965), Margarita Lecuona (1910-1981), Teresita Fernández (1930-2013), Elda Carrillo (1933-2009), Marta Valdés (1934), Liuba Maria Hevia (1964), Lázara Ribadavia (1966) en Yaima Orozco (1980).
De muziek werd voor deze bezetting opnieuw gearrangeerd door Hilario Durán, Marc Bischoff en Michael Simon.


'Mujeres de Luna' is nu te downloaden in alle bekende webwinkels, waaronder Apple iTunes, Google Play en, in de USA, Amazon...

Klik om de echte cd per post te bestellen op RECORDINGS

Luister naar een selectie uit de cd op Soundcloud

eStar 134 cd

   TOERNEE 2017   (klik het theater voor tickets)

vr  26 mei (avond) De Doelen, Rotterdam
ma  2 oktober (middag) Concordia, Enschede
zo   8 oktober (middag) KAF Theater, Almere
zo 15 oktober (middag) De Harmonie, Leeuwarden
do 26 oktober (avond) Theater De Kom, Nieuwegein
zo 29 oktober (avond) BIMhuis, Amsterdam
vr 17 november (avond) Theater De Willem, Papendrecht
vr 24 november (avond) Theater Griffioen, Amstelveen
za   2 december (avond) Agora Theater, Lelystad
vr   8 december UITVERKOCHT! Ostade, Amsterdam
vr 15 december (avond) Theater Ludens, Voorburg

De toernee Mujeres de Luna - Women in Cuban Music is mede mogelijk door het Fonds Podiumkunsten FPK

                FPK

Perscontact: Marjolein van Ruiten, PR(apestaartje)marjoleinvanruiten.com

 

 

 

separator